MVO

Hebt u een vraag?

Wilt u meer informatie over een van onze diensten? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wij en de maatschappij

Bij Koelvisie hechten we grote waarde aan duurzaam ondernemen. Duurzaam in termen van lange termijn visie, maar ook in termen van milieuvriendelijkheid. Als internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in klimaatbeheersing, dragen wij verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin wij wonen en werken. Zo dragen we er aan bij dat ons leefklimaat ook voor de komende generaties gezond blijft.

 

Onderhoudscheck

Wilt u weten of uw koelinstallatie nog voldoet aan de gestelde eisen voor duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen?  Uiteraard kunt u bij ons terecht voor een onderhoudscheck. Zo komt u er snel achter of uw installatie nog up to date is en komen wij waar nodig met een oplossing.

 

Warmteterugwinning en energiebesparing

We denken graag met u mee om uw koelsystemen zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij zijn voorstanders van slim gebruik van energiebronnen. Zo installeren we graag warmte terugwinsystemen zoals warmtepompen. Door het genereren van kou, komt warmte vrij, die we vervolgens opvangen en weer gebruiken om te verwarmen. Het is een natuurkundig proces, waarin veel energie kan worden hergebruikt én worden bespaard.

 

Ontwikkeling op het gebied van koudemiddelen

Op het gebied van koudemiddelen spelen belangrijke ontwikkelingen de komende jaren een rol. De komst van natuurlijke (halogeenvrije) koudemiddelen heeft ervoor gezorgd dat sinds 1 januari 2015 bepaalde C(H)FK koudemiddelen niet meer mogen worden gebruikt (o.a. het koelmiddel R22). Deze middelen worden de komende jaren gefaseerd omgezet naar milieuvriendelijkere oplossingen.

Bekijk onze projecten!